Help me!

Itt kérhetsz segítséget, ha kérdéseid támadnánk az airsoft sporttal kapcsolatban.

Re: Help me!

Postby szbalogh on 2010. July 20. 8:38

Halihó!

Akkor megkérhetek valakit szépen itt Veszprémben, hogy lőjjön párat a szemüvegeimre? És még egy nagy kérésem lenne 8) Még augusztus 1. előtt meg szeretném tudni a Glockocskáim teljesítményét FPS-ben mert el szeretném adni az egyiket, ha valakihez elugorhatnék a héten egy mérés erejéig nagyon hálás lennék.

Köszönöm!
szbalogh
Újonc
Újonc

Csapattagság: -
Fegyvere (FPS): CM.031 (350+); G.5 PDW (320?)

Postby Vity0 on 2010. July 20. 9:02

Punker wrote:a német polifoam-ot nem tekerni kell hanem téglalapra hajtogatni, az megy a belső zsebbe és úgy nem nyomja a hátad!

Hú, ezt a HSZ-t nem is néztem! Köszi, most már minden tiszta! Nagyon szeretem a BW-s cuccokat, ügyes megoldásaik vannak.

Üdv,
Viktor
Image
Image
"Köszönöm a játékot, kellemesen elfáradtam!"
Vity0
Moderátor
Moderátor

Csapattagság: Blackwater SE
Fegyvere (FPS): AK74 (380 FPS)

Postby Sziszkó on 2010. July 21. 9:33

szbalogh wrote:Halihó!

Akkor megkérhetek valakit szépen itt Veszprémben, hogy lőjjön párat a szemüvegeimre?

Én pl hiába lőnék, mert 400fps körüli a fegyóm, míg a játékon megengedett legnagyobb lehetséges kezdősebesség ~600fps. A játékra hozd ki, s ott, ha lesz erős mesterlövész kipróbálhatod, bár, ha bele van nyomva a szabvány, EN166, stb.., akkor tudja, s nem deformálod el a szemüveget. A rálövés után ugyanis a 0 dioptria szinte biztos, hogy torzul 500 fps felett.
Elsődleges: Star MG36
Másodlagos: DE M81 USP

Mindig lesz aki jobban lő nálad, de ha vele hoz össze a sors, légy fedezékben!

Image
Image
Sziszkó
Moderátor
Moderátor

Fegyvere (FPS): Star G36 (400)

Postby PengeBoris on 2010. August 3. 15:45

Üdv mindenkinek!

Veszprémi vagyok és ki szeretném próbálni ezt a sportot. Rég óta figyelem mi hogyan alakul itt. Kötelező felszerelések megvannak nagyjából. Szemüvegnek egy átlátszó uvex-em van aminek elvileg bírnia kell mert rajta van a hitelesítés amit itt is írnak. Arcvédőm nincs de azt valahogy meg lehet oldani házilag is. Hogy lehet csatlakozni egy-egy ilyen hajmáskéri csatához? Kell valami tagság vagy valami? Vagy csak odamegyek aztán kész? A másik ami még hiányzik de pótolni szeretném az az elsődleges fegyver. Veszprémben hol lehet venni olcsón kezdőfegyvert? Használt is jó csak legyen valami és ne springes legyen. Van Veszprémben egy vadászbolt a szikvíz parkolóban, ott lehet venni de ott csak komolyabb mordályok vannak. Légyszíves segítsetek...
PengeBoris
Újonc
Újonc

Csapattagság: -------------------------
Fegyvere (FPS): CA Colt MK4

Postby Gibson on 2010. August 3. 16:30

PengeBoris wrote:Üdv mindenkinek!

Veszprémi vagyok és ki szeretném próbálni ezt a sportot. Rég óta figyelem mi hogyan alakul itt. Kötelező felszerelések megvannak nagyjából. Szemüvegnek egy átlátszó uvex-em van aminek elvileg bírnia kell mert rajta van a hitelesítés amit itt is írnak. Arcvédőm nincs de azt valahogy meg lehet oldani házilag is. Hogy lehet csatlakozni egy-egy ilyen hajmáskéri csatához? Kell valami tagság vagy valami? Vagy csak odamegyek aztán kész? A másik ami még hiányzik de pótolni szeretném az az elsődleges fegyver. Veszprémben hol lehet venni olcsón kezdőfegyvert? Használt is jó csak legyen valami és ne springes legyen. Van Veszprémben egy vadászbolt a szikvíz parkolóban, ott lehet venni de ott csak komolyabb mordályok vannak. Légyszíves segítsetek...

Szevasz PengeBoris

A játékon való részvételhez nem szükséges semmilyen tagság, mikor az oldalon megvan hirdetve egy adott játék akkor arra lehet jelentkezni. A Játékról megtalálod a kiírást , hogy mi hogyan fog zajlani, mik a feladatok elvárások ,maga játék összképét.

Az első fegyveremet használtam vennem egy palotai csávótól, én Veszprémbe nem tudtam róla h valahol lehetne is venni AS fegyvert.
Meg mit értesz kezdő fegyver alatt ?
Last edited by Gibson on 2010. August 3. 22:58, edited 1 time in total.
Üdv:Gibson

+36/30-431-1304
Gibson
Kezdő
Kezdő

Fegyvere (FPS): Cyma CM.031 AK-74 ( 370)

Postby james on 2010. August 3. 17:24

PengeBoris wrote:Üdv mindenkinek!

Veszprémben nincsen AS bolt. Legközelebb (ha jól tudom) csak Várpalotán van a Reload Army. Kattints a banneremre az aláírásomban.
Ott hozzáértők tudnak segíteni a választásban.
Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!
Image
Image
james
Kezdő
Kezdő

Csapattagság: RELOAD ARMY Airsoft Team
Fegyvere (FPS): G36C (370)

Postby PengeBoris on 2010. August 3. 19:17

Gibson wrote:

Szevasz PengeBoris

A játékon való részvételhez nem szükséges semmilyen tagság, mikor az oldalon megvan hirdetve egy adott játék akkor arra lehet jelentkezni. A Játékról megtalálod a kiírást , hogy mi hogyan fog zajlani, mik a feladatok elvárások ,maga játék összképét.

Az első fegyveremet használtam vennem egy palotai csávótól, én Veszprémbe nem tudtam róla h valahol lehetne is venni AS fegyvert.
Meg mit értesz kezdő fegyver alatt ?

Szia!

Konkrétan valami egyszerűbb fegyvert. Amúgy a levendula üzletházban van egy vadászbolt és ott vannak jing gong meg hasonló fegyverek. Elég lenne kezdésnek akár valami elektromos Well vagy valami kínai is csak hogy ráérezzek. Ergo csak odamegyek és kész? Amúgy mennyire baj ha Ghillie ruhában megyek, nem mesterlövészként? Mert most készülök csinálni egyet és a következő összeröffenésig kész is lenne...

Üdv Boris
PengeBoris
Újonc
Újonc

Postby $peedY on 2010. August 3. 19:35

Felesleges ghillie-t csinálni hacsak nem akarsz sniperkedni. Azt meg Önnek nem ajánlom mint kezdő.

Itt sok hasznos infot megtalálsz:
http://airsoftujonc.hu
Image
Image
"Tuskó Hopkins: Hozz 2deci vörösbort! De ne tisztán, hígítsd valamivel!
Csapos: 2deci vörösbor 3deci rummal hígítva!"
$peedY
Kezdő
Kezdő

Csapattagság: Fehérwar
Fegyvere (FPS): Szilikoncica(320) USP(210)

Postby Vity0 on 2010. August 3. 20:16

No és mindenek előtt a legfontosabb:

Magyar Airsoft Szabályzat beseggelése
http://web.axelero.hu/szlejer2/MASZ-2008.pdf

Ez egyben sok kérdésedet meg is válaszolja majd. Minden másra ott vannak az itteni cikkek illetve az említett Airsoft Újonc oldal.

A beszerzési sorrend szerintem:
- rengeteg utána olvasás és annak eldöntése, hogy nem fogsz össze-vissza minden hülyeséget vásárolgatni
- szemüveg vásárlás, tesztelés
- rácsos arcvédő beszerzése
- használt katonai gatya és zubbony vásárlás, boonie kalap vásárlás
- öv, kulacs
- bakancs
- szerintem: CYMA vagy KALASH AK, ezekben hop-up gumi csere és teljes átnézetés
- zárható fegyvertok/táska
- intelligens akkumulátor töltő és egy rendes akksi
- mellény beszerzés
- mid-cap tárak
- majd a vége felé: hátizsák és minden egyéb

Üdv,
Viktor
Image
Image
Vity0
Moderátor
Moderátor

Postby PengeBoris on 2010. August 3. 22:04

Vity0 wrote:No és mindenek előtt a legfontosabb:

Magyar Airsoft Szabályzat beseggelése
http://web.axelero.hu/szlejer2/MASZ-2008.pdf

Ez egyben sok kérdésedet meg is válaszolja majd. Minden másra ott vannak az itteni cikkek illetve az említett Airsoft Újonc oldal.

A beszerzési sorrend szerintem:
- rengeteg utána olvasás és annak eldöntése, hogy nem fogsz össze-vissza minden hülyeséget vásárolgatni
- szemüveg vásárlás, tesztelés
- rácsos arcvédő beszerzése
- használt katonai gatya és zubbony vásárlás, boonie kalap vásárlás
- öv, kulacs
- bakancs
- szerintem: CYMA vagy KALASH AK, ezekben hop-up gumi csere és teljes átnézetés
- zárható fegyvertok/táska
- intelligens akkumulátor töltő és egy rendes akksi
- mellény beszerzés
- mid-cap tárak
- majd a vége felé: hátizsák és minden egyéb

Üdv,
Viktor

Üdv!

Elolvastam nagyjából mindent amit csak találtam az airsoftról. Lőni légpuskával elég sokat lőttem szóval mondhatjuk azt is, hogy kb tudom mit hogyan. Gondolom az a sorból mindent nem egyszerre kell beszereznem. Holnap kapok komplett Magyar BDU csomagot az szerintem megfelel. Rohamsisakom van egy ami szintén magyar. Ezt szemüveget már leírás szerint választottam megvannak a tanusítványai.
Image
Arcvédőről meg olvastam az első oldalon, hogy lehet saját kezűleg is csinálni. Valami vastagabb egérpadból. Remélem a Magyar BDU és sisak megfelel. Bakancs is van. Oldalfegyvernek 2 eszközöm is van. Egy Classic Army Springes Colt MK4 meg egy AEG Blowbackes Desert Eagle de az mondjuk már túl nagy. Táskának Francia idegenlégiósom van.
Elsődlegesnek meg a legolcsóbb kellene amit nem kár ha az első hirtelen hasalásnál eltörök.

Üdv Boris
PengeBoris
Újonc
Újonc

Postby Gibson on 2010. August 3. 22:55

PengeBoris wrote:
Elsődlegesnek meg a legolcsóbb kellene amit nem kár ha az első hirtelen hasalásnál eltörök.

Üdv Boris

Feleslegesnek tartom ,hogy valami gagyit vegyél, mert az csak pénzkidobás , és nem lesz vele semmi játékélményed, inkább vegyél egy komolyabbat és próbálj meg rá vigyázni :)
Üdv:Gibson

+36/30-431-1304
Gibson
Kezdő
Kezdő

Fegyvere (FPS): Cyma CM.031 AK-74 ( 370)

Postby Pacal on 2010. August 3. 23:17

PengeBoris wrote: Elég lenne kezdésnek akár valami elektromos Well vagy valami kínai is csak hogy ráérezzek. Ergo csak odamegyek és kész?

Szia!

Könyörögve kérek nehogy valami Wellt vegyél.Azok a létezö leggagyibbak.
Ha nagyon kezdö fegyvert akarsz,ami olcso is meg jó is,azt ha nem tetszik ,még el is lehet adni,akkor vegyél az alábbi kinaiak közül:Dboys/Boyi,Kalash,JG,Cyma(mivel kezdö vagy:Cymából szigoruan CM 0.28 vagy e fölötti sorozatszámut)

Mielött bármit megvennél,kérdezz itt nyugodtan,szivesen válaszolunk!

Üdv.: P.

Ps.: Légyszives ne gyere ghiliben az elsö játékodra!Nem szeretnék mentöt hivni,kiszáradás,höguta/agyvérzés,agyhugykő miatt :)
Az a cápa amelyik a tenyeredb?l eszik,valószin?,hogy a lábadból is fog.....
Image
Image
Pacal
Moderátor
Moderátor

Fegyvere (FPS): M15A2 (340)

Postby Vity0 on 2010. August 4. 8:43

Hello!

Továbbra is árulnak Pesten, a józsefvárosi kínai piacon airsoft fegyvereket. Egy CYMA 0.28 vagy 0.31 AK-val bőven elleszel 1-2-3 évig, közben gyűjtögethetsz, gondolkodhatsz. Felmész, megkeresed azt a standot, ahol a legtöbb airsoft puska van és mutatsz neki egy papírt "CYMA 0.28 vagy 0.31 AK" felirattal. Sokszor nincs kirakva nálunk minden, aztán a konténerben meg ott figyelnek a kincsek. 20-ért ne vegyél semmit. Kb. 30e forinttól indulnak a tartósabb, kínai AEG-ek.

Másik tipp: írj WD-nek PM-et a softair.hu-n, nála mindig van egy rakás jóárasított, átnézett puska. Ő maximálisan korekt srác. Használt puskát egyébként én csak jónevű szerelőtől vennék, aki úgy adja a kezedbe, hogy az tutira szépen össze van rakva és nem kell 2 nap után visítoznod otthon, hogy "baszki nem lő".
Az akksi és az intelligens töltő tényleg nagyon fontos lenne, mert iszonyatosan idegesítő a játék felénél kiállni egy akku hiba miatt.

De mindenek előtt, mint ahogy írtam: MASZ besseggelése és szerintem gyere ki egy játékunkra láthatósági mellényben és szemüvegben és beszélgess el az emberekkel. Fogdozz össze mindent, amit engednek :), próbálj meg célozni AK, G36, M16/M4 irányzékokkal. Nézd meg mi az ami kényelmes neked. Fontos, hogy olyan airsoft replikát vásárolj, amely kézreáll neked. Ez sokkal fontosabb annál, hogy külsőre mennyire tetszik vagy nem tetszik az adott replika.

Egyébként tényleg kérdezz nyugodtan, mert itt nagyon sokan végigjárták már a maguk Kálváriáját vásárlás és minden egyéb airsoft-os kérdéskör kapcsán.

Üdv,
Viktor
Image
Image
Vity0
Moderátor
Moderátor

Postby PengeBoris on 2010. August 4. 12:44

Vity0 wrote:Hello!

Továbbra is árulnak Pesten, a józsefvárosi kínai piacon airsoft fegyvereket. Egy CYMA 0.28 vagy 0.31 AK-val bőven elleszel 1-2-3 évig, közben gyűjtögethetsz, gondolkodhatsz. Felmész, megkeresed azt a standot, ahol a legtöbb airsoft puska van és mutatsz neki egy papírt "CYMA 0.28 vagy 0.31 AK" felirattal. Sokszor nincs kirakva nálunk minden, aztán a konténerben meg ott figyelnek a kincsek. 20-ért ne vegyél semmit. Kb. 30e forinttól indulnak a tartósabb, kínai AEG-ek.

Üdv,
Viktor

Üdv!

Csak az a gond, hogy nagyon keveset járok Budapesten pláne a Józsin. A Magyar katonai felszerelés akkor megfelel?
Én is valami AK szerűre gondoltam. Mondjuk Cyma is érdekelne. Mindenek előtt el kéne adnom akkor a garnitúra 4x100 R15 ös Enkei felnimet. Ha érdekel valakit akkor 20 ezerért megkapja. Első játékon én már be szeretnék állni valamelyik oldalra...

Üdv Richárd
PengeBoris
Újonc
Újonc

Postby vpbarna on 2010. August 4. 13:51

Hali! Új kínai fegyver bevizsgálva (fontos dolog) garanciával úgy 35-45 ezer forint körül van. Én veszprémi vagyok szivesen sregitek, és nem titok, közöm van a Reload Army-hoz is.Ha bármi kérdésed van, akkor kérlek irj üzenetet a vpbarna@vipmail.hu e-mailcímre. Köszi!
Az áraink megeggyeznek a keletifront áraival!
Last edited by vpbarna on 2010. August 4. 13:53, edited 1 time in total.
]
vpbarna
Kezdő
Kezdő

Csapattagság: RELOAD ARMY Airsoft Team
Fegyvere (FPS): M60(390) M4A1, M14 Socom (430)

PreviousNext

Return to Információkérés - Segítség